LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Zwembad lekkage opsporen

Een lekkage in uw zwembad opsporen is niet evident en het lek kan uw waterfactuur geleidelijk aan de hoogte in stuwen. Het komt erop aan spoedig en accuraat de lekkage te vinden, want uw kosten in waterverlies zullen enkel oplopen. Een lek in uw zwembad kan het gevolg zijn van verschillende factoren. We zetten ze hier voor u op een rij.

Oorzaken zwembad lekkage opsporen

Er kunnen scheurtjes ontstaan op verschillende plaatsen in uw zwembad. Meestal komt dit voor in de voegen, bodem of wanden van het bad. Natuurlijk kan het probleem ook ontstaan in de leidingen tussen zwembad en pomp. Een andere oorzaak is een lek bij de filters of zelfs bij de afsluitringen van verlichting in het zwembad. Waar het lek ook zit, het kan altijd een gevolg zijn van slijtage. Door de waterdruk zullen kleine barsten al snel verder openscheuren. Vandaar het belang om snel en correct te handelen.

Lekdetectiemethodes

Onze specialisten beginnen bij een zwembad lekkage opsporen met een visuele inspectie en een vochtmeting. De vochtmeting dient om mogelijk zwakke plekken rondom uw zwembad te detecteren. Waar we vervolgens verdachte plekken vinden, zal bepalen welke detectiemethode we daarna inzetten om de specifieke plaats van de lekkage te duiden. Dit kan een kleurstoftest zijn of een ultrasoon onderzoek. Wanneer er helemaal geen zichtbare gebreken aanwezig zijn, voeren we een drukmeting van de leidingen van de pompinstallatie naar uw zwembad uit.

lek in zwembad, lekdetectie zwembad, zwembad lekkage opsporen, lekkage zwembad opsporen, lek in zwembad opsporen