LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Zelf lekken opsporen of kiezen voor professionele lekdetectie?

Zelf op een eenvoudige manier lekken opsporen

Zelf lekken opsporen, is allesbehalve eenvoudig. Vooral als het om onzichtbare lekken gaat aan leidingen of afvoeren die verscholen zitten in muren, onder tegels of plafonds, is het bijna onmogelijk. Het heeft ook geen zin om hier en daar stukken van uw woning open te breken op zoek naar een lek. Gissen in het wilde weg zorgt alleen maar voor veel kosten, schade en frustraties. Wat u wel gemakkelijk zelf kunt doen is nagaan OF er een lek aanwezig is in uw woning. Dat is wel heel eenvoudig. U controleert simpelweg uw meterstand op een moment dat u geen water meer zal gebruiken: voor u gaat slapen of voor u met vakantie vertrekt. Vlak voor u opnieuw water wil gebruiken, controleert u de watermeter opnieuw. Merkt u een verschil, dan bevinden zich gegarandeerd een of meerdere lekken in uw woning. Vanzelfsprekend zal u dit verschil beter zien naarmate de tijd tussen deze twee controles langer is. Zelfs een piepklein lekje kan op termijn voor enorm waterverlies zorgen met de bijhorende onnodige kosten.

Lekdetectie in uw woning: doe het zelf of vraag om hulp

Zichtbare lekken opsporen in huis is zeker mogelijk. Een slecht werkende vlotter in het toilet kunt u gemakkelijk herkennen; een versleten afsluitring aan uw badkamerkraan kunt u op een eenvoudige manier zelf ontdekken en vervangen; wanneer er water sijpelt uit de zichtbare leidingen onder uw lavabo kunt u dit meteen zien en oplossen. Maar in veel gevallen is het veel moeilijker om een lek op te sporen. Dan wordt er vaak ook niet aan een lekkage gedacht tot men waterverlies opmerkt of tot er duidelijke indicaties zijn dat er water verloren gaat. Niet alleen uw meterstand kan duiden op waterverlies maar een verminderde druk in uw leidingen, natte vlekken op een muur of plafond kunnen ook wijzen op vochtproblemen door een lekkage. Wanneer de gevolgen van een lek zichtbaar worden, is er vaak al een langere periode sprake van waterverlies. En in dat geval kunt u zich niet meer permitteren nog lang te wachten met een passende oplossing. Daarom moet u precies weten waar de lek of lekken zich bevinden. Als u dan geen tijd en geld wil verspillen aan gissen en missen of schadekosten door in het wilde weg uw woning open te breken op zoek naar lekken kunt u best een professionele firma inschakelen.

Leak Detect voor een snelle diagnose en neutraal rapport

Als u zelf niet weet waar te beginnen met lekdetectie doet u best een beroep op een firma als Leak Detect. Bij Leak Detect beschikken we over ervaren vakmensen met de nodige professionele kennis en materiaal. Dit materiaal werd zorgvuldig geselecteerd om de beste resultaten te kunnen afleveren. Door te focussen op kwalitatieve lekdetectie hoeven wij niet te besparen op onze apparatuur. En dat merkt u ook niet aan uw factuur. Doordat wij ons louter kunnen richten op deskundige detectie kunnen wij meer investeren in de methodes waar wij zelf achter staan zonder dat u meer betaalt. Een efficiƫnte lekdetectie zorgt ervoor dat u meteen voor een gerichte oplossing kan zorgen, zonder veel tijdverlies en extra kosten. Onze methodes zijn ook allemaal niet-destructief zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om eventuele schadevergoedingen of overlast. Bovendien krijgt u van ons een neutraal rapport gestaafd met duidelijk fotomateriaal. Als objectieve derde partij zorgen wij voor een onpartijdig verslag dat u kunt gebruiken bij rechtskwesties en discussies. Wie gaat gissen, kan zich immers vergissen. Wie met Leak Detect in zee gaat, kiest voor duidelijkheid en zekerheid. Dat is tenslotte de eerste stap naar een permanente oplossing.

Nieuws over lekdetectie en vochtbestrijding

Nieuws van Leak Detect over lekdetectie en vochtbestrijding In Vlaanderen kampen heel veel mensen met lekken en vochtproblemen, zowel in oudere bestaande woningen als bij nieuwbouw. Er zijn enorm veel online platformen en fora waar mensen terecht kunnen met vragen. Toch is deze informatie niet altijd even betrouwbaar en vaak tegenstrijdig. Dit komt voor een […]

Lees Meer