LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Waterlek opsporen: wij doorgronden uw vochtprobleem

Bij Leak Detact beseffen we maar al te goed hoezeer lekkage uw waterfactuur de hoogte in kan jagen. Daarom garanderen onze experts op basis van hun vele jaren ervaring dat we zo effectief mogelijk uw waterlek opsporen. Op die manier heeft u snel zekerheid over de oorzaak van uw vochtprobleem en kunt u passende maatregelen treffen, zonder onnodig dieper in de buidel te moeten tasten.

Waterlek opsporen: bespaar op onnodige kosten

Laten we het probleem even in perspectief zetten. Als u weet dat een kraan die 4 druppels per minuut lekt u per maand 65 liter waterverlies kost, dan krijgt u een concreet idee hoe duur een waterlek op een onzichtbare plaats voor u kan uitvallen. Natuurlijk geldt bij dergelijke berekening: hoe groter het lekgat, hoe meer water u kwijt raakt. Ook de druk in de leidingen speelt bij dit waterverlies een rol. Kortom, lukraak een lekkage proberen te verhelpen, zonder juiste kennis van de oorzaak, zal u op lange termijn alleen maar meer geld kosten. Daarom zetten onze vakmensen alles op alles om de oorzaak van uw vochtprobleem zo efficiƫnt mogelijk op te sporen met onze gesofistikeerde lekdetectietechnieken. We geven u snel een helder beeld van de situatie en ernst van de lekkage, of ze nu reeds zichtbaar was of maandenlang verscholen bleef.

Hoe wij een waterlek opsporen

De vakmensen van Leak Detect gebruiken niet-destructieve methodes om de oorzaak van uw waterlek te achterhalen. Dit houdt in dat we niets open hoeven te breken, wat u aardig wat ongemak kan besparen. De technieken die we inzetten om een waterlek op te sporen, verschillen per probleem. Wanneer we een nare geur herleiden tot de afvoerleidingen of het probleem juist eerder in daklekkage ligt, kunnen we een rooktest hanteren en zo het waterlek opsporen. Als het probleem in de muur zit, kunnen we via een ultrasoon onderzoek het geluid van een lek detecteren. Anderzijds gebruiken we thermografie of infrarooddetectie om bouwkundige lekken, zoals lekkage in vloeren, via een infraroodcamera op te sporen. Door middel van endoscopie kunnen we binnen in leidingen of afvoeren met een microcamera kijken en zo beschadigingen of obstructies opsporen. Daklekken of leidinglekken kunnen we eveneens opsporen via een kleurstoftest. Wanneer het probleem in een leiding zonder druk zit, kunnen we geen drukmeting doen, dus vinden we de oorzaak van het probleem behulp van traceergas. Kortom, voor ieder type lekkage beschikken we over de juiste middelen om het lek snel en vakkundig op te sporen.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie als u meer wenst over onze verschillende methodes van lekdetectie.

lekken opsporen, lekkage, lekdetectie antwerpen opsporen, waterschade door lekkage