LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Vochtplekken door lekkage oplossen

Een waterlek heeft nare gevolgen voor uw woning. Veelal blijft het lang onopgemerkt, waardoor het gelekte vocht veel schade aan kan richten aan uw muren, plafond of vloer. Naast vochtplekken en mogelijk schimmelgroei in huis, is een plots gestegen waterfactuur of verminderde isolatie van uw woning een potentiƫle indicator van een lek in huis. Vermoedt u last te hebben van lekkage? Laat dan een lekdetectie uitvoeren door de specialisten van Leak Detect om het lek op te sporen en te laten behandelen.

Vochtplekken als gevolg van een lek

Het vervelende aan een lek in bijvoorbeeld leidingen of de afvoer, is dat het lek doorgaans achter muren of onder de vloer zit weggewerkt. Zo kan de waterschade lange tijd onopgemerkt blijven. Pas wanneer u na verloop van tijd vochtplekken en schimmels op de muren, vloer, of het plafond ziet, worden de gevolgen van een waterlek zichtbaar. Aangezien het probleem dan al lange tijd speelt, is het zaak om in actie te schieten en een expert in lekdetectie te raadplegen. Leak Detect spoort met geavanceerde apparatuur en lekdetectiemethodes op waar het waterlek ontstaat, wat de gevolgen zijn en hoe u best de lekkage oplost.

Vraag vrijblijvend onze prijzen in lekdetectie op maat aan.

Lekdetectiemethodes: het vocht achter de vochtplekken op het spoor

Een waterlek opsporen is niet voor iedereen evident, omdat de plaats van lekkage vaak verborgen is. Vandaar dat u best een specialist in lekdetectie inschkelt. Leak Detect beschikt over professionele apparatuur waardoor we in staat zijn om zonder breekwerk lekken op te sporen die niet direct zichtbaar zijn. We meten zowel water- als warmteverlies en bezorgen onze bevindingen in een onderzoeksrapport. Daarmee kan u naar uw verzekeraar of huisbaas stappen. Welke lekdetectiemethodes we in kunnen zetten om op slimme wijze snel het lek in uw huis te vinden?

  • Endoscopie: we gebruiken een minuscule camera om in leidingen, buizen of andere holle ruimtes schade en lekken op te sporen.
  • Infraroodcamera: via de inzet van deze speciale camera brengen we warmteverschillen in muren en vloeren. Zo kunnen we het warme water traceren tot aan het lek.
  • Lekkage opsporen via ultrasoon onderzoek: we meten geluidsgolven om te bepalen waar de lekkage zich bevindt. Lekkend water maakt namelijk een uniek geluid.
  • Lekdetectie via drukmeting: wanneer we de druk in leidingen tijdelijk opvoeren, kunnen we constateren dat er een lek aanwezig is wanneer deze druk in de leidingen niet constant blijft.
  • De gastest werkt via een gelijkaardig principe als de drukmeting, maar wordt uitgevoerd aan de hand van traceergas.
  • Bij het uitvoeren van de kleurstoftest kunnen we gemakkelijk zichtbaar maken waar er een lek in een zwembad, een dak of leiding zit.
  • De rooktest wordt op gelijkaardige manier ingezet, vooral bij hetcontroleren van aansluitingen van leidingen, ventilatiekanalen en schoorstenen
Leak Detect beschikt over een uitgebreid gamma aan lekdetectiemethodes. Maak een afspraak en laat ons uw lekkage in kaart brengen.
lekkage plafond, vochtplekken door lekkage, waterschade plafond, dakkapel lekkage