LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Vocht opsporen in muren via lekdetectie

Vocht dat in uw muren zit kan verschillende oorzaken hebben. Lekkage is daar een belangrijke van. Daarnaast kan er ook sprake zijn van bouwvocht bij nieuwbouw, doorslaande regen vanaf de buitenmuren vooral in oudere panden, of opstijgend vocht uit grondwater. In al deze gevallen herkent u dat er vocht in de muur zit doordat zich natte plekken op de muur vormen. De locatie van deze vochtplekken kan per type vochtprobleem verschillen, vandaar dat expertenadvies een goed uitgangspunt is. Wij lokaliseren het vocht voor u en achterhalen de oorzaak. Met het onderzoeksrapport van onze bevindingen kunt u vervolgens een vochtbestrijder in de arm nemen.

Hoe we vocht opsporen in muren

Om vocht in de muren op te sporen gebruiken we zeer geavanceerde lekdetectiemethoden. Zo kunnen we een ultrasoon onderzoek inzetten voor waterverlies, of een infraroodcamera voor om warm waterverlies te traceren. Traceergas en kleurstof gebruiken we onder meer om een minuscuul lek in leidingen te vinden. Via een vochtmeting komen we erachter hoeveel vocht er exact op een bepaalde plaats in de muur zit.

Lekkage voorkomen

Lekkage is slechts met goed onderhoud van leidingen, dakgoten en dergelijke in zekere mate te voorkomen. Een foutloze constructie van uw woning is ook veel waard om in een later stadium lekkage te voorkomen. Een goede aannemer en een degelijk onderhoudsplan zijn daarom een redelijke investering. Laat dit toch afweten, dan komen onze experts snel het vocht opsporen in muren.

opsporen waterlek, lekdetectie waterleiding, lekdetectie Limburg, vocht opsporen in muren