LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Vloerverwarming lek: water- en warmteverlies

Als er u vermoedt dat uw vloerverwarming lek is, dient u snel maar weloverwogen te handelen om de schade te beperken. Een lek in uw vloerverwarming kan grote gevolgen hebben. Denk aan warmteverlies, waterverlies en –schade in de vloer, een groeiend vochtprobleem en een negatieve impact op het leefklimaat in huis. Daar komt bij dat vochtplekken u een vervormd beeld van de locatie van het lek kunnen geven, aangezien vocht vaak niet precies op de plaats van lekkage blijft liggen. Om deze reden kunt u beroep doen op de professionals van Leak Detect. Met onze geavanceerde meetapparatuur lokaliseren wij uw lek vlot en moeiteloos.

Vloerverwarming lek: de oorzaken

Lekkage in de vloerverwarming kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn: een slechte montage van koppelingen of aansluitpunten van de leidingen, of de leidingen raken beschadigd. Wanneer de koppelingen van de leidingen niet correct gemonteerd zijn, kunnen ze na verloop van tijd losschieten door de druk in de leidingen. Anderzijds kan het gebeuren dat de leidingen doorboord worden tijdens werken aan de vloer. Soms komt het voor dat de leiding het uit slijtage begeeft.

Lekdetectie vloerverwarming

Onze ervaren vakmensen kunnen met hun geavanceerde apparatuur het lek in uw vloerverwarming snel en precies detecteren. Omdat het om lekkage in de vloerverwarming gaat, kunnen we thermografie gebruiken om het lek op te sporen.

Dit betekent dat we een infraroodcamera gebruiken om de warmteverschillen te visualiseren om het lek in de leidingen op te sporen. De lekkage bevindt zich op plaatsen van ongebruikelijk warmteverlies. Via thermografie kunnen we heel nauwkeurig en moeiteloos de lekkage vinden. Moeiteloos omdat we uw vloer open hoeven te breken: infrarood ziet door bouwmaterialen heen en is daarmee een niet-destructieve methode.

Niet alleen lokaliseren we de plaats van lekkage, we zoeken ook de oorzaak voor u op. Dit mag u in een onderzoeksrapport verwachten, waarmee u offertes kunt aanvragen bij experts die lekkage verhelpen en/of waarmee u bij uw verzekering kunt aankloppen. Doordat u de exacte oorzaak kent, staat u steviger in de schoenen bij de aanpak van het probleem en bespaart u kosten die anders uit onwetendheid gemaakt kunnen worden.

lek vloerverwarming, lekkage vloerverwarming