LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Professioneel vijver lekkage opsporen

Licht waterverlies in uw vijver is een natuurlijk fenomeen. Vooral in de zomer kan veel water verdampen: tot ongeveer twee centimeter per dag, door zon, droog weer, wind of waterabsorptie van oeverplanten.  Een grotere, plotse daling van het watervolume in uw vijver wijst echter op de kans van een lek. Het gevolg van een vijver lekkage kan een grote hoeveelheid waterverlies zijn met schade aan de vijver en mogelijk ook uw tuin. Daarom komen onze specialisten u vlot van professionele service voorzien om dit lek te traceren.

Oorzaken van lek in vijver

Een lek in uw vijver kan te wijten zijn aan scheuren in de vijverfolie. Dit kan puur een gevolg zijn van slijtage. Het gebeurt ook wanneer u in de vijver stapt om iets te verwijderen en zo de vijverfolie te ver uitrekt. Sommige vissen of planten kunnen tevens kleine scheuren in de folie veroorzaken. Of het lek is het gevolg van scherpe objecten die in de vijver zijn gevallen en zo een scheur hebben veroorzaakt. Ook een constructiefout kan de boosdoener van het lek zijn. Daarnaast kan een lek ook in een ander deel van de vijver voorkomen, zoals de leidingen, bij de pompen, of in de doorvoeringen. Onze specialisten achterhalen de precieze oorzaak van de vijver lekkage voor u.

Vijver lekkage opsporen via lekdetectie

Bij grote lekken kan een simpele kleurstoftest al snel onthullen waar de lekkage zich bevindt. De kleurstof zal naar het lek toe gezogen worden. Subtielere vijver lekkage opsporen doen we door het inzetten van de meest geavanceerde apparatuur.

lek in vijver, vijver lekkage opsporen