LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Lekkend dak zorgt voor overlast

De exacte plaats van vochtinfiltratie bij een lekkend dak vinden, is geen sinecure. Ten eerste zal het lek zich op een moeilijk bereikbare plaats bevinden. Ook is het zo bij daklekkage dat er een flinke afstand kan zitten tussen het infiltratiepunt en de plaats waar de lekkage uiteindelijk zichtbaar wordt. Bovendien hoeft het water niet altijd meteen binnen te komen wanneer het regent. Dit zijn allemaal struikelpunten die maken dat u een daklek niet vanzelfsprekend ziet. Het is ook de reden dat zelfs ervaren dakwerkers niet altijd het lek kunnen vinden. En ondertussen stijgt uw vochtschade en het waterverlies. Maar goed ons lekdetectiebedrijf u helpt om zowel zichtbare als onzichtbare lekken haarscherp vast te stellen. Hiervoor zetten we de beste meetapparatuur in.

Zeer geschikt voor het vinden van daklekkage is bijvoorbeeld onze rooktest. We blazen de rook onder uw dakbedekking. Waar de rook naar buiten ontsnapt, kan vocht binnendringen. Zo kunnen we de plaats van het lek vinden.

water lek plafond, lekkend dak, Een daklekkage merkt u vaak pas eens het probleem zich uit in vochtige plafonds of muren. De exacte oorzaak van deze lekkage achterhalen is niet evident. Allereerst kan het lek zich bevinden op de moeilijk bereikbare plaatsen. Vervolgens is de natte plek die u op het plafond ziet vaak niet de precieze plaats is waar het regenwater het dak binnendringt. Daar komt nog bij dat variërende weersomstandigheden verschillende vormen van lekkage kunnen veroorzaken. De expertise van een specialist die u kan bijstaan in het achterhalen van het daklek is daarom een niet te onderschatten aanwinst. Waar het hoe dan ook om draait, is lekkage snel te vinden en vervolgens aan te pakken. Anders kan het dak behoorlijke waterschade op kan lopen. De experts van Leak Detect hebben ruim 25 jaar ervaring in het opsporen van lekkages, dus u bent u hier aan het goede adres voor een lek in dak. Lekdetectie bij lek in dak Voor lekkages in zowel hellende als platte daken kunnen onze experts geavanceerde meetapparatuur inzetten om het lek in dak nauwkeurig op te sporen. Hiervoor kunnen we verschillende technieken gebruiken. Een bekende variant is de rooktest, waarbij rook onder het dak wordt aangebracht om te zien waar het in de dakbedekking of aansluitingen eventueel ontsnapt. Een gelijkaardige test kunnen we uitvoeren aan de hand van traceergas. Afhankelijk van het type dak kunnen we ook gebruik maken van thermografie. Door het gebruik van infrarood kunnen we afwijkingen in het dak opsporen