LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Lekken opsporen

Lekken opsporen, hoe begin je er aan?

Het moment dat u voor het eerst een vermoeden hebt van een lek, is er geen tijd meer te verliezen. Lekken opsporen is een karwei waarbij tijd een cruciale rol speelt. Water en vocht hebben namelijk een nefaste invloed op de leefbaarheid en de gezondheid van uw huis.

Lekken opsporen? Doe eerst zelf een visuele inspectie!

In eerste instantie doet u best zelf een visuele inspectie. Bekijk alle leidingen die met het blote oog zichtbaar zijn, en kijk en luister goed. Een druppelende leiding hoor je vaak. Geeft de visuele inspectie geen oplossing, en hebt u nog steeds een vermoeden van een lekkage, dan doet u best beroep op een gespecialiseerd bedrijf om het lek op te sporen.

Leak Detect is reeds jarenlang actief in de sector en is gespecialiseerd in lekken opsporen. Wij gebruiken hoogtechnologische apparatuur om zelfs de kleinste lekken op te sporen.

Lekken opsporen door Leak Detect

Lekken opsporen neemt bij een grondige inspectie al snel enkele uren in beslag. Niet alleen moeten alle toevoerleidingen worden nagekeken, maar ook alle afvoerbuizen moeten getest worden. Nadien krijgt u van ons een objectief en accuraat rapport met alle metingen en technieken die zijn gebruikt, alsook professioneel advies om de herstellingen uit te voeren.

Om de oorzaak van een lek op te sporen gebruikt Leak Detect de meest moderne methodes en technieken.

lekken opsporen

Tijdens een drukmeting wordt nagegaan of er op bepaalde plaatsten drukverlies nadat de leidingen onder druk zijn gezet door een perspomp. Afhankelijk van de grootte van uw leidingsysteem, kan het nodig zijn dat kranen en expansievaten moeten worden losgekoppeld.

Een andere methode om een lek op te sporen is een endoscopie. Net zoals bij het menselijk lichaam wordt er een camera in de leidingen gebracht en wordt er gekeken naar inwendige scheurtje en lekken. Deze techniek is uiterst geschikt voor het opsporen van lekken in moeilijk toegankelijke ruimtes zoals afvoeren, spouwmuren, ondergrondse leidingen,…

Met een ultrasone techniek worden lekkages aan gevels en bouwkundige aansluitingen opgespoord. Er wordt een zender geplaatst in de leiding, de signalen worden geregistreerd door een ontvanger die aangeeft waar het lek zich bevindt.

Voor lekken in het dak wordt meestal een rookproef aangeraden. Bij deze methode wordt rook onder de dakbedekking geblazen, waardoor de lekkage visueel kan worden opgespoord.

Het mag niet verbazen dat lekken opsporen geen doe-het –zelf aangelegenheid is. Vaak komt duur en gespecialiseerd materiaal bij te pas, en vraagt het enorme know how om de moeilijke lekken op te sporen. Leak Detect garandeert een minimum aan kap – en breekwerken, en een zeer nauwkeurige diagnose van het probleem. Elk lek sporen wij op. Het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf zorgt dus niet alleen voor minder hinder maar het zal ook een pak goedkoper uitkomen dankzij de juiste diagnose. Contacteer vandaag nog Leak Detect voor gratis, vrijblijvend advies.