LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Lekkages zadelen u op met onnodige kosten

Lekkages leiden tot energieverlies

Energieverlies leidt tot heel wat overbodige en soms hoog oplopende kosten. Het kan gaan om een verlies van water of van warmte. In beide gevallen wordt het probleem vaak pas opgemerkt wanneer de gevolgen al hebben plaatsgevonden. Hebt u onverklaarbaar veel waterverlies? Kijk dan regelmatig de watermeter na, want vermoedelijk is er sprake van lekkage. Als u ook water verliest in periodes wanneer u helemaal geen water hebt verbruikt, dan weet u zeker dat er lekkages in het spel zijn.

De controle voert u zo uit: noteer de stand van de watermeter aan het begin van een periode waarin u geen water verbruikt, bijvoorbeeld wanneer u een weekend weg van huis bent, of simpelweg ‘s avonds voor het slapengaan. Achteraf neemt u gewoonweg de meterstand opnieuw op om te controleren of er een verschil is.  Als u een verschil ziet, hoe klein ook, dan is er ergens een lek.

rsz_vochtmeting_in_een_binnenmuurWarmteverlies

Ook bij het verlies van warmte kunnen lekkages een rol spelen. Hoewel dit een typisch probleem is voor oudere huizen, komt het ook soms voor bij nieuwbouw. Een constructiefout of een vergissing van de aannemer kan aan de oorsprong liggen, maar er kunnen ook andere verklaringen zijn. Warmteverlies bevindt zich op specifieke plaatsen in uw woning. Leak Detect kan een professionele warmtedetectie uitvoeren bij u thuis om te bepalen met welk probleem u precies te maken heeft. We gebruiken hierbij een techniek die we thermografie noemen. Dankzij thermografie kunnen we exact bepalen waar de lekkage van warmte precies gelocaliseerd is in uw woning. Gewapend met deze informatie kunt u dan zelf beslissen wat u best kunt ondernemen om dit warmteverlies op te lossen. Als het een algemeen probleem is aan alle buitenmuren, dan biedt spouwmuurisolatie of buitenmuurisolatie vaak de beste oplossing om uw woonst weer aangenaam warm te maken zonder verspilde kosten. Soms is de lekkage in temperatuur gevestigd op één specifieke plaats, en dan kan het volstaan om die plaats de barsten en kieren in de buitenmuur op te vullen. Soms kunnen we best de spouwen herstellen. In alle gevallen is een foto van uw woning met een infraroodcamera alvast een noodzaak om de oorzaak van het probleem duidelijk vast te stellen. Nadien kunnen we snel ingrijpen.