LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Lastige lekkage cv opsporen

Een cv lekkage vindt u meestal pas eens de waterschade aan vloer of muren zichtbaar wordt. Andere symptomen waardoor een lekkage in uw cv opvalt, zijn enerzijds dat u vaker de cv-ketel bij moet vullen. Anderzijds zal het waterverlies opvallen door de drukdaling in uw centrale verwarmingssysteem. Deze drukdaling is goed merkbaar wanneer u slechts een zeer dunne straal warm water krijgt, of doordat uw huis op wil warmen zelfs wanneer u stookt. De cv zal bij een gebrek aan deze waterdruk niet optimaal en op een gegeven moment zelfs helemaal niet meer werken. Op zo’n moment helpen wij u uw lekkage cv opsporen.

Lekkage cv opsporen via lekdetectie

Daarom is het goed dat onze vakmensen zich specialiseren in een cv lekkage opsporen. Uw cv installateur kan wel ontdekken dat er zich een lek bevindt in het leidingwerk van uw cv, maar vervolgens kan hij niets voor u betekenen. De installateur weet immers niet in welke leiding het lek juist zit en hoe hij deze moeten traceren. In dat geval kan ons lekdetectiebedrijf u wel antwoorden geven, zonder breekwerk.

We kunnen verschillende lekdetectiemethodes inzetten om uw cv lekkage te vinden. Naast een drukmeting, kunnen we traceergas gebruiken. Waar het lek zit kan ook dit traceergas de leiding ontsnappen. Daarnaast kan een thermografisch onderzoek antwoorden bieden. Deze infraroodcamera kan de afwijkingen waarnemen in het cv systeem dankzij de temperatuurverschillen. De cv-leidingen zijn immers warm. Waar het lek zich bevindt, zal het warme water de bouwdelen intrekken en dit valt duidelijk op als abnormaliteit tijdens het onderzoek.

infrarood, lekkage cv opsporen