LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Ultrasoon onderzoek voor efficiënte lekdetectie

Professionele lekdetectie via ultrasoon onderzoek

Ultrasoon onderzoek is een efficiënte methode die vaak wordt gebruikt bij lekdetectie. Ultrasone detectie kan snel en eenvoudig de locatie van een lek opsporen op basis van geluid. Elk lek maakt immers een geluid dat vaak onhoorbaar is voor een mens. Zeker als het om een verborgen of in bouwmateriaal verscholen lek gaat, is het onmogelijk dit geluid te horen.

Een ultrasone sensor versterkt dit geluid waardoor het mogelijk wordt om de lek op te sporenop basis van het unieke geluid. Tijdens dit onderzoek worden bijvoorbeeld verschillende geluidswaarden gemeten op verschillende plaatsen aan een leiding. Deze ultrasone waarden worden dan met elkaar vergeleken. Eventuele lekken in een leiding onderscheiden zich in dat geval duidelijk op auditief vlak. Het geluid rondom een lek is namelijk veel luider dan elders. Een uiterst efficiënte manier om lekken in de leidingen op te sporen.

lek, lek-opsporen, lekdichting, lekkage, ultrasoon, waterlek, waterlek opsporen, dakkapel lekkage, lekdetectie platte daken, lekkage plafond, wat te doen bij lekkage, lekkend dak, lek in dak