LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Lek plat dak opsporen: professionele hulp

In een plat dak een lekkage opsporen onder de dakbedekking is een hele uitdaging. Vandaar dat Leak Detect professionele lekdetectiemethodes inzet om deze opdracht een stuk sneller en simpeler te maken. Vocht die via het lek in het dak terecht komt, kunnen we lokaliseren aan de hand van infrarood. Op een plat dak met een grindlaag kan de rookproef uitsluitsel geven. Daarnaast kunnen we ook een ultrasoon onderzoek of endoscopie inzetten.

Zwakke plekken lek plat dak opsporen

Platte daken zijn gevoelig voor lekkages, wat maakt dat een lek in uw platte dak verschillende oorzaken kan hebben, zoals een gebrek aan onderhoud, vorstschade of algehele slijtage op bouwkundig zwakke punten. Vandaar dat een lek in een plat dak meestal voorkomt in de buurt van de dakgoot, van afvoeren, hoeken of leidingen.

Lekdetectie platte daken

In enkele gevallen is een lekkage in een plat dak via een visuele inspectie met het blote oog te zien. Vaak is dat echter niet het geval en daarom kunt u vertrouwen op onze lekdetectiemethodes. Zo kunnen we vaak via een ultrasoon onderzoek (dat het geluid van druppend water opspoort) de plaats van het lek achterhalen. De rooktest is, zoals reeds aangegeven, ook een veel gebruikte optie om daklekkage op te sporen. Een andere methode is het gebruik van infrarood om in kaart te brengen waar er opvallend veel condens in de dakconstructie voorkomt.

gevolgschade lekkage, lek in dak, lekkend dak, daklek, dak lekkage, lek plat dak opsporen, lekkage plafond