LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Lek in vijver, wat nu gedaan?

Iedereen met een vijver kent het fenomeen waterverlies. Op zich is dat ook niet zo vreemd. Door verdamping in de zomermaanden is dit een natuurlijk fenomeen. Wanneer er echter een plotselinge, aanzienlijke daling is van het watervolume dan hebt u meer dan waarschijnlijk een lek in uw vijver.

Lek in vijver: wacht niet te lang!

Indien u te lang wacht met het opsporen van de lek in de vijver, kan dit aanzienlijke gevolgen hebben. Een gepeperde waterrekening, het scheuren van de vijverfolie en uiteindelijk kan zelfs je tuin hierdoor enorme schade oplopen. Leak Detect beschikt over jarenlange ervaring in het opsporen van lekken in vijvers, en kan dit vaak zonder de volledige vijver te hoeven leegpompen.

Een lek in uw vijver kan je in sommige gevallen zelf oplossen. Zet de watersturing af en giet een liter melk in uw vijver. U zal, in geval van een ernstige lek, de melk in een bepaalde richting zien stromen. Dit wil zeggen dat er wel degelijk een scheur is in de vijverfolie, of desgevallend een breuk in een technisch deel van je uw vijver, hetgeen een ernstige lek veroorzaakt.

Lek in vijver: contacteer een specialist!

lek in vijverIndien de lekkage in uw vijver echter miniem is, en u de locatie ervan niet of moeilijk kan bepalen, is een gespecialiseerde aanpak nodig. Leak Detect werkt uitsluitend met de nieuwste methodes, de meest geavanceerde apparatuur en vaklui met jarenlange ervaring op gebied van lekken in vijvers en zwembaden.

Een lek in een vijver heeft vaak te maken met  scherpe objecten die in de vijver gevallen zijn. Wrijving of overdreven uitrekking van de folie, door bijvoorbeeld in de vijver te stappen om iets te verwijderen, ligt eveneens vaak aan de basis. Bepaalde vissoorten zoals de diamantsteur kunnen ook kleine schade aan de folie aanrichten. Aanwezigheid van agressieve planten kunnen eveneens een lek veroorzaken. Ze beschadigen de folie. Het is dus belangrijk deze planten te mijden.

Lek in vijver: folie versleten?

Het is ook mogelijk dat de folie versleten is. Dat is waarschijnlijk in het geval van PVC folie, die een beperkte levensduur heeft. Het kan zijn dat deze PVC folie hard en broos is geworden. Herstelling heeft dan weinig zin. De folie is aan vervanging toe.

De boven beschreven problemen zijn vaak niet met het oog waarneembaar en kunnen enkel met de meest geavanceerde technieken opgespoord worden. Contacteer vandaag nog Leak Detect voor gratis en vrijblijvend advies.

lek in vijver, vijver lekkage opsporen