LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Lek detectie: Hoe spoor je een lek op?

Het grote probleem bij lekken in een huis is dat ze vaak niet zichtbaar zijn en dat hierdoor lekken vaak maanden en zelfs jaren onopgemerkt blijven, met vaak aanzienlijke schade aan uw woning tot gevolg. Lek detectie is niet makkelijk, en in sommige gevallen zelfs onmogelijk, zonder specialiseerde werktuigen en technologie.

Lek detectie aan een waterleiding

Waterleidingen in een woning maken veel bochten, en gaan naar verschillende kamers. Hierdoor worden er vaak veel koppelingen gemaakt op de leidingen. Na verloop van tijd is het mogelijk dat deze gaan lekken, door de slijtage van de rubbers binnenin de koppelstukken. Een snelle en juiste lek detectie is dan aangewezen. De leiding zelf is ook onderhevig aan slijtage. Een oude leiding kan breken, ook tijdens het renoveren.

Lek detectie aan het verwarmingssysteem

lek detectieLekken komen vaak voor aan of rond verwarmingselementen. Een koppeling of een lek in de aan – en afvoerleidingen komen regelmatig voor in oude én nieuwe woningen. Het gaat hier meestal om kleine lekken die omwille van de omvang vaak onopgemerkt blijven tot er vochtschade optreedt. Deze categorie lekken spoort men meestal op met een vochtdetectiemeter.

Lekdetectie aan een afvoerbuis

Elke doe – het –zelver maakt het wel eens mee. Je renoveert een huis maar kent de originele plannen niet. Bij het boren of breken raak je een afvoerbuis zonder dit te weten. Al snel komen de eerste tekenen van vochtschade naar boven.

Leak Detect is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van lek detectie en maakt daarbij gebruik van hoogtechnologische apparatuur om die lekken op te sporen die onzichtbaar zijn. Via een infraroodcamera sporen wij warmteverschillen in vloeren en wanden op. Wanneer een warmwaterleiding ergens lekt, dan zien wij dit met een infraroodcamera. Aan de hand van deze beelden kunnen wij zeer precies de plaats bepalen waar de lek zich bevindt en beperken wij de schade aan de vloer en wand bij de herstelling ervan. Via ultrasone lek detectie gaan we op zoek naar geluidsgolven die een lek verraden. Op een gelijkaardige manier stellen we zeer precies de plek vast waar de lekkage zich voordoet en kunnen wij de aannemer adviseren waar en hoe de lek te dichten.

Wacht niet te lang indien u een vermoeden hebt van een lek. Lek detectie is een verstandige keuze, zo niet riskeert u met enorme kosten ten gevolge van vochtschade opgezadeld te zitten. Contacteer Leak Detect vandaag nog voor een vrijblijvend advies en diagnose.