LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Waterverlies kan u met hoge kosten opzadelen

Waterverlies ontdekken via uw watermeter

Waterverlies is een nare bron van overbodige en soms hoog oplopende kosten. Jammer genoeg wordt waterverlies niet altijd meteen opgemerkt en denken mensen er pas aan na het na talloze veel te hoge facturen voor waterverbruik.

Wanneer u waterverlies vermoedt, kunt u dit gemakkelijk nagaan door de watermeter regelmatig te bekijken. Zo kunt u tijdig lekken laten opsporen en onaangename verrassingen vermijden. Neem de stand van de watermeter aan het begin van een periode waarin u geen water verbruikt. Dit kan bijvoorbeeld ’s avonds voor u gaat slapen. Wanneer u dan ’s ochtends opstaat, neemt u de meterstand opnieuw op en controleert u of er een verschil is. Een verschil, hoe klein ook, wijst op een lek.

Ook vakantieperiodes zijn ideaal om te controleren of er sprake is van waterverlies. Bij een lek is het verschil dan vaak nog veel groter, omdat het over een langere periode gaat. Zelfs een klein lekje kan u met enorm veel kosten opzadelen. Dit kunt u bijvoorbeeld zien aan de hand van een calculator.

waterverlies, lek waterleiding