LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Leak Detect komt uw daklekkage opsporen

Goed nieuws: een daklekkage opsporen en verhelpen is eigenlijk geen ingewikkelde aangelegenheid, maar het vereist de nodige vakkennis en apparatuur. Ook wordt een lek in het dak vaak pas laat zichtbaar en kan het moeilijk bereikbaar zijn. U merkt er vaak slechts iets van eens dit probleem zich uit in vochtige plafonds of muren. De exacte oorzaak van deze daklekkage opsporen is voor de doorsnee persoon niet evident. Een reden daarvoor is dat het water meestal niet recht naar beneden valt vanaf de plaats van het lek. Soms kan het binnensijpelende water meters binnen in het dak overbruggen, voordat het daadwerkelijk door uw plafond heen komt.

Een lek in uw dak kan bovendien veel schade veroorzaken. Hoe eerder u de juiste maatregelen laat treffen, hoe beter. Waar de daklekkage vandaan komt? Er zijn verschillende oorzaken mogelijk. Het kan gebeuren dat regenwater binnendringt via een scheurtje in het dak zelf. De waterleidingen kunnen echter ook de schuldige zijn. Een waterlekkage in de leidingen op de bovenste verdieping van de woning kan bijvoorbeeld aan de koppelingsstukken slijten. In een oud huis kunnen ook de leidingen zelf door slijtage gaan lekken.

Gevolgen van daklekkage

Als een lek in het dak u pas na weken opvalt, is de schade aan de woning doorgaans al behoorlijk groot. Dit lek zorgt bovendien voor een hogere luchtvochtigheid in huis. Kortom, behalve een lek in het dak, kan u te maken krijgen met een vochtprobleem en schimmel in huis. Ook het isolatiegehalte van de woning kan dalen en bij koudebruggen kan u last krijgen van condensatie. Dat alles vormt een zeer ongezonde combinatie om in te leven.

Het vlot opsporen en oplossen van de waterschade voorkomt erger. Waar het dus op aan komt, is vlot de daklekkage opsporen en vervolgens te behandelen. De specialisten van Leak Detect hebben ruim 25 jaar ervaring in het opsporen van lekkages, dus u bent u hier aan het goede adres om uw daklekkage op het spoor te komen.

Daklekkage opsporen met professionele apparatuur

Voor lekkages in zowel platte als schuine daken kunnen onze experts hun geavanceerde meetapparatuur inzetten om het lek in dak nauwkeurig op te sporen. Daarvoor kunnen we verschillende lekdetectiemethodes gebruiken. Via thermografie kunnen we met een infraroodcamera kijken waarveel warmte verloren gaat. Dat kan namelijk op de aanwezigheid van waterverlies wijzen. Een andere detectiemethode is de rooktest. We brengen rook onder het dak aan om te zien waar de rook waarbij rook onder de dakbedekking ontsnapt. Eenzelfde soort test is mogelijk aan de hand van onschadelijk traceergas. Via deze verschillende methodes kunnen we uw daklekkage opsporen. Andere technieken die we bijvoorbeeld bij een lek in een plat dak kunnen inzetten, zijn endoscopie en ultrasoon onderzoek.

Wat de aanleiding ook is, Leak Detact komt de oorzaak van het probleem vlot voor u in kaart brengen. Contacteer ons voor uw afspraak.
water lek plafond, lekkend dak, Een daklekkage merkt u vaak pas eens het probleem zich uit in vochtige plafonds of muren. De exacte oorzaak van deze lekkage achterhalen is niet evident. Allereerst kan het lek zich bevinden op de moeilijk bereikbare plaatsen. Vervolgens is de natte plek die u op het plafond ziet vaak niet de precieze plaats is waar het regenwater het dak binnendringt. Daar komt nog bij dat variërende weersomstandigheden verschillende vormen van lekkage kunnen veroorzaken. De expertise van een specialist die u kan bijstaan in het achterhalen van het daklek is daarom een niet te onderschatten aanwinst. Waar het hoe dan ook om draait, is lekkage snel te vinden en vervolgens aan te pakken. Anders kan het dak behoorlijke waterschade op kan lopen. De experts van Leak Detect hebben ruim 25 jaar ervaring in het opsporen van lekkages, dus u bent u hier aan het goede adres voor een lek in dak. Lekdetectie bij lek in dak Voor lekkages in zowel hellende als platte daken kunnen onze experts geavanceerde meetapparatuur inzetten om het lek in dak nauwkeurig op te sporen. Hiervoor kunnen we verschillende technieken gebruiken. Een bekende variant is de rooktest, waarbij rook onder het dak wordt aangebracht om te zien waar het in de dakbedekking of aansluitingen eventueel ontsnapt. Een gelijkaardige test kunnen we uitvoeren aan de hand van traceergas. Afhankelijk van het type dak kunnen we ook gebruik maken van thermografie. Door het gebruik van infrarood kunnen we afwijkingen in het dak opsporen