LEK DETECTIE

Gegevens opdrachtgever


Dakkapel lekkage opsporen

Een dakkapel lekkage maakt dat de er water in de dakconstructie binnendringt. Vocht in de dakconstructie veroorzaakt vochtschade. Op termijn kan dit vocht zelfs door plafonds heen dringen. Om dit soort opstapeling van vochtschade en bijhorende kosten te voorkomen, kunt u vertrouwen op onze experten. Wij helpen u vlot en efficiƫnt lekkage in een dakkapel op te sporen.

Een dakkapel lekkage is regelmatig te herleiden tot een constructiefout. Bijvoorbeeld wanneer de onderdelen niet goed op het dak aansluiten. Daardoor ontstaan kieren en holtes waarlangs water naar binnen kan lekken en zich kan opstapelen. Deze aanvankelijk onzichtbare lekkage vergroot ook de kans op de groei van schimmels. Schimmel vormt niet alleen een esthetisch probleem, het is ook schadelijk voor uw gezondheid.

Lekdetectie dakkapel lekkage

Onze experten voeren eerst een visuele inspectie uit waarbij ze aan de binnenzijde van de dakkapel checken of er waterschade zichtbaar is. Sporen van lekkage in de dakkapel kunnen zichtbaar zijn bij kozijnen, op de muren of op het plafond.

Vervolgens wordt onderzoek uitgevoerd aan de hand van geavanceerde lekdetectiemethodes. Dit is zowel bij zichtbare als onzichtbare waterschade noodzakelijk. Indien waterschade zichtbaar is, moet de exacte plaats van het lek nog gevonden worden. Uiteraard zijn bij op het eerste zicht onzichtbare waterschade de meetapparatuur helemaal onmisbaar. De technieken die onze experts hiervoor gebruiken zijn onder meer een vochtmeting, ultrasoon onderzoek, thermografie of de kleurstoftest.

dakkapel lekkage